En värld full av tyger


Hur beter sig ett tyg och vad kan du använda det till när du drömmer om dina projekt? Här hittar du information om tygerna som vi erbjuder i dagsläget och hur du kan använda dom. Jag hoppas du finner denna sida matnyttig.

Trikå


Trikå - Allas vår fantastiska trikå. Denna populära tygsort är förmodligen det du klipper och syr mest i. Kläder, filtar, snuttefiltar, mössor m.m. Ett tidlöst tyg med stretch som gör livet för en sömmerska mycket bättre. Hos oss hittar du enfärgad trikå, randig trikå, mönstrad trikå, trikå med djur m.m.

Ribbad trikå


En lite roligare trikå med lodräta ränder, även denna med stretch. Ett mjukt och skönt tyg som passar lika bra som "vanlig" trikå att sy kläder av. Hos oss hittar du både enfärgad bred ribbad trikå, smal ribbad trikå och mönstrad ribbad trikå.

Finstickad trikå pointelle


Pointelle är en tidlös, romantisk finstickad trikå som det går alldeles utmärkt att sy kläder i. Tyget är stretchigt och mycket mjukt, så att sy kläder i detta till t.ex. en bebis är en dröm. Av pointelle syr du även filtar och liknande mysiga grejer.

Stickad trikå våfflad


Vår stickade, våfflade trikå är en grövre variant av trikå. Här finns det stretch och tyget används med fördel till härliga tröjor, byxor, hårband osv - eller varför inte göra ett sängöverkast till barnens säng?

Mudd


Mudd eller muddväv. Detaljer som ger dina plagg det där lilla extra och som ger ett snyggt avslut. Tyg med stretch som används till att mudda byxor, gör en fin halsringning eller mudda ärmen på en härlig college-tröja. Hos oss hittar du både "vanlig" mudd och tunnare ribbad mudd om du vill ha en lite roligare kant på dina plagg.

Kabelstickad trikå


Här har du ett tyg som är kraftigare men otroligt mjukt med stretch. Den stickade, flätade ytan ger ett underbart mönster och varför inte sy en härlig kofta eller hoodie i detta tyg?

College


College, i dess olika färger och former. Alla har dom stretch i sig och är mycket mjuka. Min college french terry har oftast en öglad baksida samtidigt som college soft sweat har en supermjuk, borstad baksida som gör att vem som helst skulle älska ett plagg i detta underbara tyg.

Muslin


Muslin eller double gauze som det också kallas. Det här tyget är underbart mjukt och passar perfekt till luftiga klänningar, filtar, sängkläder, sänghimmel m.m. Muslin är ett vävt bomullstyg som bara blir mjukare och mjukare efter användning och tvätt.

Bomullspoplin


Bomullspoplin är ett vävt tyg utan stretch. Hos oss hittar du både enfärgad poplin och ett stort utbud av mönstrad poplin. Detta tyg används t.ex. till babynest, sovormar, lapptäcken osv. Då det inte är stretch i tyget så backar många för att sy kläder i det. Men så länge du har rätt mönster till rätt tyg så går det alldeles utmärkt att sy klänningar, skjortor osv. i detta luftiga tyg.